Ce poti face cu Bitcoini

0
311

Oamenii au o perceptie gresita atunci cand vine vorba despre inovatii, considerand ca ele se adreseaza unui numar restrans de persoane, acelora care se pricep la tehnologie si care pot investi sume mari de bani pentru a-si satisface un moft.

In realitate o inovatie este menita sa imbunatateasca viata tuturor prin introducerea unor elemente unice, cu totul noi. Caracterul de noutate presupune si o perioada de asa zisa testare, in care oamenii pot confirma sau nu utilitatea si fiabilitatea inovatiei respective, pentru ca ulterior sa fie introdusa la scara larga si, bineinteles, la un pret accesibil pentru toti.
Bitcoin este o inovatie sau, mai bine spus, a fost o inovatie la momentul la care a fost lansat, in anul 2009. De atunci si pana in prezent aceasta moneda a trecut testul timpului si a castigat increderea oamenilor, care au ajuns sa o foloseasca la scara larga. La noi exista inca reticente, insa acestea se datoreaza in principal lipsei de informatii. Romanii nu stiu inca ce pot face cu aceasta moneda digitala.

Asadar, ce poti face cu Bitcoini?

Pentru ca Bitcoin este o moneda, inseamna ca poate fi folosita ca orice alta moneda, ca metoda de plata. Avand particularitatea ca este o moneda digitala si deci poate fi accesata si cheltuita numai cu ajutorul internetului, ea este utilizata in general pentru a plati in magazine online, insa exista deja si la noi locatii fixe unde se poate plati direct la casa, prin citirea unui QR Code cu ajutorul smartphone-ului. Poti cumpara asadar orice tip de produs disponibil la comerciantii ce accepta bitcoini, indiferent ca magazinul online este in tara sau in strainatate.
Pe internet sunt disponibile si diverse platforme specializate, ce gazduiesc anunturi ale unor persoane fizice care isi scot diverse bunuri de valoare la vanzare directa sau la licitatie, avand ca metoda de plata Bitcoin. Aceste marketplace-uri ofera astfel bunuri precum locuinte, masini, opere de arta, bijuterii, yachturi, motociclete, diverse colectii de obiecte.
O alternativa este aceea de a pastra acesti bani virtuali si a urmari cursul de schimb valutar, pentru a profita de cresterile acestei valute si a castiga astfel din diferenta de curs. Poti vinde Bitcoin la Bitcoin exchange-urile din online, primind in schimb lei, dolari sau euro.

Trebuie sa stii insa ca aceste fluctuatii pot fi destul de mari de la o ora la alta sau chiar mai repede, asadar aceasta este o investitie ce trebuie tratata ca orice alta investitie.

Ce parere aveti despre bitcoin ?