Cum automatizez un magazin online cu bani putini?

0
347

Administrarea unui magazin online care genereaza zilnic comenzi genereaza dupa sine prelucrare manuala a informatiei. Mai mult de atat, daca numarul de produse depaseste 50 repere, actualizarea stocurilor si a preturilor in magazin necesita alocarea de timp considerabil pentru fiecare in parte.

Multe magazine apeleaza la firme de software specializate pe zona custom software pentru a li se face pe comanda o integrare intre magazinul lor si sistemul de gestiune (in engleza ERP Enterprise resource planning). Acest model este destul de des intalnit in viata reala intrucat magazinul este convins ca va controla total aceasta integrare si nu va mai suporta alte cheltuieli in afara de cele initiale de dezvoltare. Problema mare este declansarea diverselor erori de transmitere sau aparitia actualizarilor (fie din partea platformei pe care ruleaza magazinul sau a sistemului de gestiune) ce opresc buna functionare a sincronizarii de informatie.

Pentru a veni in ajutorul magazinelor online, echipa FamDev Software a dezvoltat de la 0 platforma ecommerce FamShop pentru a fi „inchiriata” clientilor. Fiind integrata cu platforme e-commerce open-source precum Magento, Prestashop, Opencart si WooCommerce, platforma FamShop propune ca integrarea intre sistemul de gestiune si magazinul online sa se faca usor si cu timp minim consumat. Dupa o ora de setup, magazinul online are informatia sincronizata cu sistemul de gestiune. Stocurile si preturile se actualizeaza automat din sistemul de gestiune catre magazinul online iar comenzile plasate in magazin sunt inserate automat in sistemul de gestiune ca proforme sau ca facturi. Acest mod de lucru garanteaza lipsa erorilor de functionare intrucat platforma cloud FamShop este imbunatatita continuu.

Mai mult decat atat, platforma poate sincroniza mai multe magazine online simultan si le poate integra cu aplicatii mobile. In practica, aceste aplicatii sunt costisitoare si ca timp, dar si ca bani, insa cei de la FamDev vin cu modelul de business al abonamentului competitiv, reprezentand mentenanta serviciului pentru aplicatia deja realizata de ei.

Avand acest sistem bine inchegat, platforma FamShop livreaza si magazine online de tip marketplace pentru clienti, acoperind astfel toate nevoile de ecommerce.

Florin Macau, creatorul FamDev si al platformei, are expertiza de 5 ani in domeniul e-commerce de cand era student la Informatica, la Universitatea din Bucuresti si este de parere ca acest model de „inchiriere lunara a platformei” este tot mai cautat datorita riscurilor minime pe care si le asuma clientii: „Am conceput sistemul FamShop gandindu-ne la oameni, intrucat ei trebuie sa castige timp pretios, nicidecum sa il piarda pe lucruri plictisitoare si consumatoare mari de timp.”