Codul Rutier

0
323
Pentru a deveni dintr-un simplu pieton un sofer cu acte in regula, se cere, intr-o prima instanta, intelegerea pe deplin a Codului Rutier.
Ce reprezinta codul rutier?
Codul Rutier reprezinta totalitatea legilor dintr-o anumita tara, ce fac referire la utilizarea cailor publice de comunicatie (autostrazi, sosele, trotuare) de catre pietoni, automobilisti, biciclisti, precum si alte categorii de participanti la trafic.
Ce contine codul rutier?
Despre continutul Codului Rutier se cunoaste faptul ca acesta este reprezentat de norme legislative privind vehiculele, conducatorii de vehicule, semnalizarea rutiera, reguli de circulatie, infractiuni, contraventii, precum si sanctionarea acestora.
Examenul de conducere, primul test al maturitatii
Se spune ca pentru majoritatea dintre viitorii soferi, examenul de conducere reprezinta primul test al maturitatii.
Incearca noile chestionare drpciv pentru proba teoretica.
Ore intregi de invatat, parcurgerea repetata a unui cod rutier deloc prietenos, dar si limbajul deseori interpretabil, fac din acesta o adevarata proba de rezistenta. Volumul mare de informatii nu trebuie sa fie in mod obligatoriu unul coplesitor, indeosebi atunci cand informatiile sunt primite ca sfaturi.
Examenul de conducere se poate oricand transforma intr-o activitate deloc stresanta, atunci cand elevul invata cele mai importante reguli, clarificand de fiecare data orice nelamurire.
Progresul de la o sedinta de condus la alta este si el extrem de important, reprezentand un factor esential in obtinerea permisului de conducere. Pastrarea calmului in situatiile limita face parte din secretele reusitei, astfel ca indiferent de progresul realizat, cunostintele se vor acumula, iar controlul asupra masinii se va imbunatati simtitor.
Obtinerea permisului de conducere
Primul pas in obtinerea permisului auto: conditiile preliminare
Pentru obtinerea permisului de conducere, este necesara indeplinirea catorva conditii esentiale.
Prima dintre acestea se refera la implinirea celor 18 ani al soferului in devenire, pentru categoriile A, B, BE, C, C1, CE, C1E si Tr. In ceea ce priveste urmatoarea conditie preliminara, aceasta consta in urmarea unui curs de pregatire teoretica si practica al unei scoli de soferi.
Tu ce scoala de soferi ai urmat?