Cum aleg un cabinet de avocatura

0
369

 Cautarea unui cabinet de avocatura este o sarcina destul de grea care ne poate da batai de cap. In principiu trebuie sa ne ghidam dupa cateva lucruri esentiale in momentul in care cautam un cabinet avocatura. Trebuie sa alegem mereu experienta si onestitatea, nu pretul este cel care trebuie sa primeze daca ne dorim servicii de calitate. Cabinetele de avocatura sunt numeroase in ziua de azi, fiecare din ele au politici diferite, trebuie sa le studiezi inainte de a lua o decizie finala. Nu exista multe site-uri care sa ofere recenzii obiective cu privire la munca desfasurata de un avocat, la procesele castigate de acestea, la seriozitatea lor si implicit la eficienta cabinetului in sine.

Mai nou, o hotarare adoptata in urma cu 2 ani, le interzice avocatilor sa treaca pe site-urile proprii detalii referitoare la procesele castigate, la onorarii, la studiile facute, astfel incat pentru orice persoana care doreste sa caute un avocat este foarte dificil sa faca o alegere potrivita. Una dintre cele mai bune metode totusi, o reprezinta recomandarea persoanelor care deja lucreaza cu avocatul respectiv, sau care au apelat si s-au confruntat in trecut cu serviciile lui.

Consulta cu atentie oferta a doua-trei cabinete de avocatura. Cauta informatii pe Internet, cere sfaturile rudelor sau prietenilor care au trecut prin situatia de a cauta un cabinet avocatura. Dupa care compara eventualele preturi. Cabinetele de avocatura isi stabilesc tarifele individual, trebuie sa iei in calcul acest lucru.

Un cabinet de avocatura profesionist trebuie sa iti spuna care sunt sansele tale de castig in cazul tau, nu trebuie sa iti ascunda faptul ca sansele tale de izbanda sunt minime. Va cauta alaturi de tine solutiile cele mai bune pentru a castiga, indiferent de situatie. Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este onorariul. Un cabinet nu va da informatii in acest sens, tu esti cel care trebuie sa le ceri.

In acest domeniu experienta este cruciala. Opteaza pentru un cabinet de avocatura cu un numar mare de procese castigate. Problema ta juridica constituie un alt aspect important. Spre exemplu, daca ai probleme legate de malpraxisul medical, opteaza pentru un cabinet specializat pe asta. Numeroase sunt cabinetele care se specializeaza si pe despagubiri sau pe probleme cu drepturile. Mai multe detalii gasiti accesand site-ul avocat tarcea